Tevetablåerna är fyllda kväll efter kväll av måttligt begåvade individer de vill att vi ska känna samhörighet med, journalister med lika måttliga förståndsgåvor, repriser på tjugo år gamla serier och en aldrig sinande ström av sport, av vad ointressant sort det än må vara. Men så ibland dyker det upp ett guldkorn man förstås redan sett men som kan vara värd att se igen.

De kanske mest dramatiska händelserna det senaste decenniet inträffade under 2008 i det vi nu kallar finanskrisen. Andrew Ross Sorkin skrev en väldokumenterad och detaljerad bok, To Big to Fail, om vad som hände bakom kulisserna den dramatiska sommaren och hösten. Sedan gjorde HBO en film på boken med gott resultat. Det är en bra film, idel välkända ansikten, insiktsfull, lärorik och viktig. Nu ska den visas på SVT1. Men döm om min bestörtning när jag får se vilken tid de väljer att visa den på. De jävla pappskallarna lägger den 01:40 natten mot måndag med sluttid 03:20! Har Svenska Bankföreningen gått runt och salat bland medlemmarna igen? Helt jävla häpnadsväckande obegripligt.

För den som inte har lust att sitta uppe till halv fyra en måndagsmorgon länkar jag till min egen recension av filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.