Idéer, nycker och infall kommer och går. Somliga förflyktigas, andra slår rot och assimileras i samtiden. Vilka som gör vad är svårt att förutse. De med mäktiga intressenter har förstås sannolikhet att bli mer långvariga än de som är utan. Men tiden vaskar förr eller senare bort gruset till förmån för guldet. Minns ni mantrat om att maximera aktieägarvärdet? Jag tyckte alltid att det var en märklig strategi att sätta resultatet, konsekvensen av din affärsidé före affärsidén självt. Numera hör man det mer sällan. År har kommit och gått. Att endast räkna pengar leder förr eller senare till en återvändsgränd.

Steve Denning diskuterar kritiskt begreppet i Forbes med utgångspunkt från en bok av Roger L. Martin. Jack Welch, mannen som sägs ha myntat begreppet, har också gjort avbön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.