Att erkänna att man inte vet är svårt, nästan lika svårt som att erkänna att man haft fel. Ingenstans är detta så flagrant som inom nationalekonomin. Trots det fortsätter företrädare inom skrået, likväl som politiker, att le krampaktigt inför kamerorna och tillsammans låtsas att ingen kan se kejsarens håriga arsle.

Edward Hadas diskuterar insiktsfullt vad vi kan veta och inte veta och varför det är gott omdöme att skilja dem åt.

“It is time for economists to admit that they are stumped. Four years after being blindsided by Lehman Brothers’ collapse, the profession is still stumbling in the dark. Policymakers and pundits still make confident pronouncements, but the conclusions are radically different. The expert disagreements give away the truth: ignorance reigns.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.