Alltid lika intressante och läsvärda Andrew G Haldane har en artikel på VoxEU om hur den ekonomiska vetenskapen är intellektuella fångar i sina nogsamt utmejslade matematiska modeller, oförmögna att titta upp från sina skrivbord och istället studera världen och människan som den är, utanför fönstret:

“There is a long list of culprits when it comes to assigning blame for the financial crisis. This column argues economists are among the guilty, having succumbed to an intellectual virus of theory-induced blindness. It adds this calls for an intellectual reinvestment in models of heterogeneous, interacting agents, following in the footsteps of other social scientists. This will require a sense of academic adventure sadly absent in the pre-crisis period.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.