På Big Think finns en intressant artikel där några yngre ekonomer diskuterar den framtida inriktningen för den dystra vetenskapen. Den börjar med ett citat av Paul Krugman som är värd att återge i sin helhet:

“the central cause of the profession’s failure was the desire for an all-encompassing, intellectually elegant approach that also gave economists a chance to show off their mathematical prowess.  Unfortunately, this romanticized and sanitized vision of the economy led most economists to ignore all the things that can go wrong.  They turned a blind eye to the limitations of human rationality…to the problems of institutions that run amok; to the imperfections of markets…and to the dangers created when regulators don’t believe in regulation.”

Empirics and Psychology: Eight of the World’s Top Young Economists Discuss Where Their Field Is Going

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.