Reuters har intressant artikel om hur nationalekonomins handfallenhet inför kriser blir allt mer uppenbar. Samtidigt blir den mer experimentell i syfte att söka svar både på de anomalier som uppträder samt om de axiom som så länge legat till grund för teorierna verkligen är konsistenta.

“As the euro zone crisis deepens, economists in France, Germany and Italy have been forced to turn away from classroom theories and look at the real world – from insects to financial markets, from banks to brain scans – to better understand what’s going on. An increasing number of teachers argue that the textbooks, some by experts who didn’t see the crisis coming, are divorced from reality, inconsistent, dull, and, in a crisis that has gripped the globe for more than four years, even dangerous.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.