Först finns det ideologier, sedan finns det religioner, efter det har vi de förvirrade som hör röster i huvudet och vars åkommor hör hemma i den nya utgåvan av DSM. Dit hör tveklöst Ayn Rands Objectivism. Jag har tidigare lovat att inte skriva mer om den hysterikan, men eftersom hon ju fortfarande, hos förvånande många, faktiskt tas på allvar, gör jag ett undantag. Kom ihåg att vår näringsminister, 152K-Annie, överliggare på Seminariet för Avancerat Skitprat på Timbros Floskelskola för Neoklassiska Dogmer, har Ayn Rands Atlas Shrugged som favoritbok.

Här är en rolig och träffande pungspark i The Guardian av Victoria Bekiempis – Confessions of a recovering Objectivist. “For a time, I was a devotee of Ayn Rand’s ideas. Now I see what a pernicious philosophy rational egoism is – and how dumb!”