Stig Vig är död, 63 år gammal. Dag Vag och Ebba Grön tycktes vara ute på en oändlig turné i början av 80-talet. Men jag minns honom bäst från Mats Ronanders andra soloskiva, God bok.

“Här är B.B. Damage och Långe Per
Åke Sunken och Hasses Atmosfär”

Och han fortsätter med att rimma “riktigt kloka” med “löpa amoka”. Klockrent!

Tyvärr är varken Långe Per eller Hasses Atmosfär med i det här klippet. Men det gör inget, det är bra ändå. Tajt som fan, jag hade glömt hur bra gitarrist Malla är. Och Schunken är som vanligt fenomenal. 1983 kunde man uppenbarligen ha röda skor i teve! Jag minns att Mats Ronander i en intervju i samband med att skivan släpptes fick frågan om vilken god bok han kunde rekommendera varpå han nämnde Jerzy Kosinski. Om jag inte är helt fel ute var hans bok Flipper i ropet då. Själv tycker jag Den målade fågeln är bättre. Men viktigare för min del var att Malla angav Donald Fagens första soloskiva, The Nightfly, som aktuell musikalisk inspiration. Sedan dess har många olika namn och grupper kommit och gått men Steely Dan bestått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.