Jag borde egentligen inte slösa mer tid på denna rabiata sektledare, men sedan jag såg att Annie Lööf  fortfarande länkar till Atlas Shrugged och kallar den en av hennes favoritböcker kan jag bara inte låta bli.

Michael Prescott beskriver här Ayn Rands försvar och hyllning till seriemördaren William Hickman. Ayn Rand skriver själv i sin anteckningsbok om en påtänkt romanfigur som modellerats efter Hickman:

“is born with a wonderful, free, light consciousness — [resulting from] the absolute lack of social instinct or herd feeling. He does not understand, because he has no organ for understanding, the necessity, meaning, or importance of other people … Other people do not exist for him and he does not understand why they should.” (Journals, pp. 27, 21-22; emphasis hers.)

Prescott avslutar sin text så här och det är svårt att inte hålla med:

“At this point in my life, I did not think it was possible to significantly lower my estimate of Ayn Rand, or to regard her as even more of a psychological and moral mess than I had already taken her to be.
I stand corrected.”

Vi får de politiker vi förtjänar.