Det finns egentligen bara ett säkert sätt att tjäna pengar på finansmarknaden – att själv tillhöra den. Förutom att äga en bank kan man antingen sitta som mellanhand och stoppa var tionde krona i den egna fickan, handha OPM eller också kan man sälja förhoppningar. Det kom ett mejl härförleden som lovade lättförtjänta pengar. Det kostar några tusen, men va fan är det när förtjänsterna är obegränsade? Det är ju inte det första systemet man sett genom åren som lovar rundligt. Men den här gången var det ett speciellt påstående som fick mig att reagera.

“Coda är en handelsstrategi som utnyttjar marknadens s.k. anomalier som brukar uppträda cykliskt de flesta veckor. Måndagar är statistiskt börsdagar som är överrepresenterade bland dagar med negativ indexutveckling. Coda utnyttjar det här beteendet, och om rätt förutsättning uppenbarar sig på en måndag, eller i vissa fall tisdag, tar Coda en Long-position.”

Att just måndagar skulle vara överrepresenterade bland dagar med negativ indexutveckling är ett mycket märkligt påstående. Det förhåller sig nämligen tvärtom. Måndagar är överrepresenterade bland dagar med positiv indexutveckling. Här är ett diagram över samtliga dagar för OMXS30 från 1987 fram till i torsdags förra veckan.

Och när man skärskådar dess påstådda förträfflighet visar det sig att de bara har tre historiska månader att visa upp. Och kan någon förklara för mig vad det här betyder?

“Redovisningen nedan baseras på den procentuella avkastningen dels för index utan utväxling, samt loggade realtidssignaler på klientsidan för Öhman BULL X2 sedan januari 2012, och simulerad signalering för OMXS30-index tidigare än januari 2012.”

Haha, loggade realtidssignaler, tillåt mig hånskratta! Nordnet borde veta bättre än låna sitt goda namn till dessa uppenbara lurendrejerier.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.