Nu har protokollen från Federal Reserves möten från 2006 offentliggjorts. Och det är inte en vacker syn som presenteras. Man kan möjligen hävda att det var konsensusuppfattningen hos i princip hela ekonomkåren just då. Men det hindrar inte att de här graferna från WSJ framkallar en del ofrivilliga flatskratt.

I NYT citeras en av ledamöterna när hon avtackar Alan Greenspan på hans sista möte som ordförande i januari 2006: Ms. Yellen said: “It’s fitting for Chairman Greenspan to leave office with the economy in such solid shape. The situation you’re handing off to your successor is a lot like a tennis racquet with a gigantic sweet spot.”

För den som inte har något bättre för sig ligger alla protokoll här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.