När Rubert Murdochs News Corporation köpte anrika Wall Street Journal var bestörtningen stor. Skulle nu även den mest inflytelserika och respekterade affärstidningen i USA förvandlas till en skrikande vettvilling som Fox News. Man försäkrade vitt och brett att muren mellan ledarredaktion och övriga tidningen skulle hållas intakt. Men jag har sedan en tid haft en smygande känsla av att det har utgått order om rättning höger även på allmänna redaktionen. Nu skriver Barry Ritholtz på TBP att politiseringen av WSJ gått in i en ny och farligare fas. De svenska blaskorna är sedan länge kategoriserade som non-essentials, nu kanske också WS. Det är snart bara Financial Times kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.